La data de 27 iunie 2019 în incinta Bibliotecii Publice Raionale din or. Căușeni a avut loc un atelier de instruire pentru tinerii voluntari implicați în proiectul ProDem2.

Atelierul a avut drept scop inițierea tinerilor în domeniul electoral și selectarea voluntarilor pentru următoarele activități a proiectului.

Pe parcursul desfășurării atelierului, tinerii au aflat mai multe lucruri despre procesul electoral, proceduri de monitorizare, organizare și desfășurare a alegerilor. Participanții la atelier au menționat faptul că până la ziua de azi nu au cunoscut așa de multe lucruri despre alegeri. Ei și-au arătat interesul și gătința de a se implica în proiect, de a informa la rândul său populația și tinerii din comunitate cu privire la procesul electoral și necesitatea participării la Vot.
În urma realizării activităților 10 tineri au îndeplinit formularul voluntarului prin care și-au expus disponibilitatea de a participa la activități de voluntariat, de a promova valorile democratice și a îndemna tinerii să participe în cadrul alegerilor din țară.

Tinerii voluntari au menținat:
– „Noi, suntem cei care trebuie să ne alegem viitorul pe care-l deziderăm. Voi duce acest mesaj colegilor mei, făcând voluntariat în Prodem” – Diana Dragulea.
– „Nu înțelegeam până acum, de ce este atât de important să mergi la votare. Oricum, câștigă cei mai puternici promotori – partide bogate și influente. Acum, că am împlinit 18 ani, doresc să mă informez mai bine despre concurenți electorali, să merg la votare și să votez persoana sau partidul care voi considera că merită să fie ales. Noi, tinerii suntem ,,forța”, dacă ne unim, putem schimba multe lucruri spre bine” – Cornelia Osipov.
– „Până acum nu m-am interesat de procesul electoral în Republica Moldova. Dar acum, că am atins majoratul, nu mi este indiferent cine va sta la cârma țării. Vreau și eu să fiu promotorul activismului civic, să îndemn colegii mei și prietenii să meargă la votare”-Florea Ana.
La fel, tinerii au complectat cu idei Panoul Democrației unde s-au expus ce ar putea face ei pentru localitatea sa.

Evenimentul dat reprezintă parte componentă a proiectului ProDem 2 „Împuternicirea tinerilor pentru cetățenie activă în Moldova”, implementat de Hilfswerk Internațional în parteneriat cu AO „Speranța” și „Moștenitorii”, susținut de Agenția de Dezvoltare Austriacă (ADA), cu fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare și și Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei prin fondurile IFA (Institutul pentru Relații Externe).
Pentru mai multe informații accesați www.prodem.md