În perioada 25 iunie – 10 iulie 2019, în cadrul Bibliotecii Publice Raionale ,,Valeriu Matei” din or. Leova, au fost organizate mai multe activități de informare a tinerilor și voluntarilor în cadrul proiectului ProDEM 2 – ,,Împuternicirea tinerilor pentru cetățenie activă în Moldova”.

Sesiunile de informare au cuprins un spectru larg de subiecte printre care: ,,Democrația se învață”, ,,Dezvoltarea și participarea civică a tinerilor”, ,,Participarea tinerilor la Vot”, ,,Aportul tinerilor în dezvoltarea unei societăți democratic”.
Particpanții la sesiunile de informare a făcut cunoștin

ță cu rezultatele studiului privind atitudinea și percepția tinerilor față de alegeri și actorii cheie implicați în procesul politic din țară, material elaborat în cadrul primei etape a proiectului ProDEM, în anul 2016.
La fel, tinerii au fost informați despre proiectul Prodem2 și Hilfswerk Austria în Moldova.

Evenimentele reprezintă parte componentă a proiectului ProDem 2 „Împuternicirea tinerilor pentru cetățenie activă în Moldova”, implementat de Hilfswerk Internațional în parteneriat cu AO „Speranța” și „Moștenitorii”, susținut de Agenția de Dezvoltare Austriacă (ADA, Austrian Development Agency), cu fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare și și Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei prin fondurile IFA (Institutul pentru Relații Externe). Pentru mai multe informații accesați www.prodem.md