La data de 22 și 23 mai 2018, echipa proiectului ProDem au organizat sesiuni cu tinerii privind prezentarea metodologiei de derulare a exercițiului de simulare a alegerilor. Sesiunile s-au petrecut la Școala Profesională din Hâncești, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Hâncești și Colegiul de Construcție din Hâncești.

La seminare au participat 140 tineri cu vârsta cuprinsă între 16-20 ani, dintre care 69 fete și 71 băieți: Școala Profesională – 27 tineri, Liceul „Mihai Eminescu” – 80 elevi și Colegiul de Construcție -33 tineri.

În aceste instituții studiază tineri din circa 24 localități din raioanele Hâncești, Cimișlia, Dubăsari, Orhei, Călărași, Leova și Cahul.
Scopul sesiunii a fost de a familiariza participanții cu structura, conținutul ghidului pentru educația electorală a tinerilor prin prisma exercițiilor practice și procesul de luare a deciziilor.

Pentru început tinerii au fost informați despre proiect și a rezultatelor obținute în cadrul proiectului, precum și exemple de tineri activi din regiunile proiectului, inclusiv și din Cărpineni și Lăpușna. Prin prezentarea video a proiectului tinerii s-au convins că sunt forța care pot să schimbe situația în care ne aflăm.

S-a trecut în revistă structura și conținutul ghidului, care a trezit un interes major în rândurile tinerilor prin analiza minuțioasă a fiecărei întrebări din sondaj.

Tinerii din Grupurile de Inițiativă Cărpineni și-au împărtășit practicile lor pozitive din cadrul proiectului „ProDem”, și-au prezentat planul lor de acțiune și activitățile care le-au reușit până în prezent să le implementeze.
De un interes major a fost și exercițiul de dezbateri. În toate instituțiile sus numite s-a petrecut acest exercițiu. Tinerii au fost foarte descurcăreți, s-au implicat cu toată ardoarea și cu toată responsabilitatea, ca până la urmă să se convingă că ei pot, pot să se implice, pot să ia decizii, pot să participe cu toată îndrăzneala în procesul de luare a deciziilor.

Activitatea a continuat cu o victorină conținând întrebări legate de procesul electoral.

Activitatea s-a desfășurat cu succes datorită parteneriatului strâns dintre AO Speranța” Școala Profesională, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Colegiul de Construcție din Hâncești. La fel succesul este datorită conlucrării eficiente între echipa AO Speranța – Hilfswerk Austria in Republica Moldova – AO Moștenitorii.

%d blogeri au apreciat: