PRODEM – SPORIREA PARTICIPĂRII ALEGĂTORILOR TINERI ŞI CARE VOTEAZĂ PENTRU PRIMA DATA (ATVPD) DIN REPUBLICA MOLDOVA LA PROCESELE DEMOCRATICE PRIN CONSOLIDAREA ATITUDINII LOR FAŢĂ DE ALEGERI

Obiectivul general: De a abilita şi motiva tineiri din 8 comunităţi să participe activ la viitoarele alegeri, prin aprofundarea cunoştinţelor şi sporirea gradului de conştientizare al alegatorilor tineri și care votează pentru prima data ( ATVPD), administraţiei locale şi OSC-urilor locale cu privire la mecanismele şi procedurile electorale.

Pachetele de activităţi:

 1. Campanie de informare adaptată pentru consolidarea atitudinii alegătorilor tineri şi care votează pentru prima dată faţă de alegeri şi procesul de vot.
 2. Consolidarea capacităţilor consilierilor electorali
 3. Program de simulări ale alegerilor pentru ATVPD
 4. Diseminarea rezultatelor proiectului în 8 comunităţi ţintă

Grupuri ţintă

Alegătorii tineri şi care votează pentru prima dată (ATVPD): populaţia tânără din 8 comunităţi ţintă, cu vârsta între 16 şi 20 de ani, în mare parte elevi în clasele superioare, sau studenţi în alte instituţii de învăţământ, inclusiv grupurile cele mai defavorizate din zonele rurale marginalizate, cum ar fi tinerii cu dizabilităţi, tinerii care aparţin minorităţilor naţionale (romă sau altele), femeile tinere din grupurile vulnerabile (care muncesc peste hotare, mame singure, altele).

Reprezentanţii OSC-urilor şi administraţiei locale din 8 comunităţi ţintă.

Areal geographic al proiectului

  • Municipiul Chişinău (Budeşţi, Coloniţa)
  • Raionul Rîşcani (Costeşti/Corlăteni, oraşul Rîşcani)
  • Raionul Drochia (oraşul Drochia, Pelinia / Sofia)
  • Raionul Hînceşti (Lăpuşna, Cărpineni/Mingir)

Proiect implementat cu sprijinul: