Elevii din LT Doroțcaia au avut ocazia să participe la Proiectul ProDem 2 „Împuternicirea tinerilor pentru cetățenie activă în Moldova”, implementat de Hilfswerk Austria International, în parteneriat cu AO „Speranța” și AO „Moștenitorii”, susținut de  Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), cu fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare și Ministerul  Afacerilor  Externe ale Germaniei prin fondurile IFA – Institutul pentru Relații Externe. Proiectul a durat un an, în perioada prepandemică și a finalizat, deja, pe timp de pandemie. Implicarea a fost reușită, grație  colaborării permanente cu dna Tatiana Echim, coordonator de programe Hilfswerk Austria International,  Nacul Irina, specialist în domeniul tineret, r. Dubăsari și cu dl Grigoriev Sergiu, director AO „INDIGO”. În urma proiectului, tinerii din localitate au obținut materiale (cărți, prezentări video și panouri informative) pentru amenajarea Punctului de informare pentru tineri, utilaj de iluminare scenică și un set considerabil de birotică.

De  valoare deosebită sunt competențele și cunoștințele obținute de elevi în cadrul acestui proiect. ProDem ne-a motivat spre o abordare inovativă în educația electorală a tinerilor. Elevii au participat la dezbateri publice, au creat grupuri de inițiativă, coordonate de Pleșco Galina. și Grigoriev Elena, au prezentat platformele sale electorale, au identificat și cercetat probleme din instituție și comunitate, au prezentat în fața elevilor din cl. VIII  – XII problemele identificate și căile posibile de soluționare a lor, au participat la „Victorina electorală”, dirijată de dna Tatiana Echim, primind câte un cadou simbolic pentru răspunsurile corecte.

Membrii grupului „Viitorul”: Leșco Stanislav, Berzan Amalia, Profir Gabriela, Ivanov Elena, Josan Doina și membrii grupului „Activiștii din Moldova”: Hohlov Nicoleta, Dicusar Nicoleta, Josan Corina, Svetlicenco Vlada, Bașcanean Vada, Stratenco Nadejda, care au trăit cele mai tensionate  emoții în cadrul proiectului, chiar dacă o parte din ei sunt absolvenți, urmează să colaboreze, ținând în continuare în vizor problemele comunității școlare și locale, motivând cât mai mulți tineri să participe activ la soluționarea lor.

Sursă: ltdorotcaia.net