Marți 12 iunie 2018

Hilfswerk Austria în parteneriat cu Programul Novateca a desfășurat un atelier practic privind metode de lucru si activități ce pot fi desfășurate cu tinerii în cadrul bibliotecilor, avînd ca obiectiv promovarea implicării lor în procesul civic. Exercițiul de simulare a alegerilor, care a fost prezentat la cca 30 de bibliotecari, permite poziționarea participanților în diferite roluri, astfel încât procesele electorale sunt analizate din diferite perspective, ceea ce favorizează o informare și o analiză completă a rolurilor tuturor actorilor electorali.
Moderatorii sesiunii au menționat că bibliotecarii sunt exact persoanele care îi ajută pe tineri să înveţe să-și apere părerea, să aibă o poziție civică fermă, să cunoască istoria ţării, să fie toleranţi, să respecte normele etice ale societății și să prețuiască tradițiile și să promoveze și o implicare mai activă în viață unei comunități. În acest context participanțiii atelierului au beneficiat de un curs practice privind abordările de lucru și instrumente metodice, promovate și testate în cadrul Proiectului ProDem pentru încurajarea și educarea tinerii generații de alegători. La rîndul lor reprezentanți ai rețelei Novateca, și-au împărtașit bunele practici și experiența lor de lucru cu tinerii.

Proiectul ProDEM “Sporirea participării alegătorilor tineri şi care votează pentru prima dată (ATVPD) din Republica Moldova la procesele democratice prin consolidarea atitudinii lor faţă de alegeri” este implementat de către Hilfswerk Austria International în parteneriat cu AO Mostenitorii și AO Speranta, cu finanțare Agenției Austriece de Dezvoltare și Fundației ERSTE, Austria.

%d blogeri au apreciat: