Grupul de tineri GenerațiaTA din Liceul Teoretic,,Prometeu,, din s.Baraboi,raionul Dondușeni participă la implimentarea proiectului ProDem 2 „Împuternicirea tinerilor pentru cetățenie activă în Republica Moldova” implementat de Reprezentanța AO ”Hilfswerk Austria” în Republica Moldova în parteneriat cu AO ”Moștenitorii” și AO ”Speranța”, susținut de Agenția de Dezvoltare Austriacă (ADA), cu fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare și și Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei prin fondurile IFA (Institutul pentru Relații Externe).

În cadrul acestui proiect ,în urma unui concurs, grupul de tineri GenerațiaTA (mentor local Cebotaru Ludmila) a câștigat finanțare din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare și IFA la proiectul de grant ,,Foișorul viu-sigur și vizibil,,.

Scopul principal a fost de a implica tinerii la organizarea propriei odihne prin participare la construirea foișorului și pregătirea,amenajarea terenului de lângă foișor. În cadrul proiectului local s-au organizat diverse activități cu tineri de diferite vârste.

Odată cu sosirea primăverii și încălzirea timpului, în foișor se vor desfășura diferite activități: lecții la aer liber,ședințe,jocuri distractive,expoziții,concursuri.

Costul total al proiectului ,,Foișorul viu-sigur și vizibil,,este de 14.480 lei, dintre care: 9675 lei sunt acordați de către AO ”Hilfswerk Austria, iar 5805 lei sunt contribuțiile: SRL Agro-Eugen, Administrația Liceului LT,,Prometeu,,, Consiliul Elevilor și părinții. Mulțumim tuturor finanțatorilor ,participanților la proiect, coordonatorului principal d.Moscalu Nicolae AO,,Moștenitorii,, , reprezentanței HWA în Moldova.

Vizualizări: 2